18. Akademik Bilisim Konferansi

BaşlıkOPENCV Görüntü İşleme Yazılımı İle Fındık İçlerinin Kullanıma Uygunluğunun Belirlenmesi
ÖğrenciHayır
Yazar(lar) Yazar 1
Name: Ebubekir Güler
Org: Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Country: TR
E-mail: ebubekir.guler_AT_kuveytturk.com.tr
Anahtar KelimelerFındık içi zar soyma makineleri, Görüntü işleme, Hareket algılama, opencv, renk analizi
ÖzetDünyada birçok alanda kullanılmakta olan fındık içleri, kullanıma hazır olması için bir dizi işlemden geçmektedir. Kullanıma hazır hale getirmek için özelleşmiş makineler olsa da çıktı olarak kullanıma uygun olmayan fındık içleri ile yabancı maddeleri de verir. Çıktılardan bu maddeleri ayırmak insan eli ile yapıldığı için yüksek maliyet teşkil etmektedir. Görüntü işleme teknikleri yardımıyla bu maddeler düşük maliyette ayırt edilir. Bu çalışmada fındık üretimi ile ilgili bilgiler verilmiş ve hareket algılama yöntemi ile tespit edilen fındıklarda renk analizi yöntemi ile ayrım yapılması gereken nesnelerin tespit edilmesi anlatılmıştır.
Başlıklar AB-Bildiri
E-tarım, Tarımsal Bilişim
Yazılım Mühendisliği
Dosya  
 

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC