18. Akademik Bilisim Konferansi

BaşlıkElektronik Tanımlama Yöntemleri ve Keçi Yetiştiriciliğindeki Önemi
ÖğrenciHayır
Yazar(lar) Yazar 1
Name: Turgay Taşkın
Org: Ege Üniversitesi
Country: TR
E-mail: turgay.taskin_AT_gmail.com

Yazar 2
Name: Yavuz Akbaş
Org: Ege Üniversitesi
Country: TR
E-mail: yavuz.akbas_AT_ege.edu.tr

Yazar 3
Name: Çağrı Kandemir
Org: Ege Üniversitesi
Country: TR
E-mail: cagri.kandemir_AT_ege.edu.tr

Yazar 4
Name: Arif Behiç Tekin
Org: Ege Üniversitesi
Country: TR
E-mail: behic.tekin_AT_ege.edu.tr

Yazar 5
Name: Nedim Koşum
Org: Ege Üniversitesi
Country: TR
E-mail: nedim.kosum_AT_ege.edu.tr
Anahtar KelimelerKüçükbaş, yetiştiricilik, besleme, barındırma, barınak yapı özellikleri
ÖzetHayvanlarda izlenebilirlik, salgın hastalıkların yayılma sayısındaki artış nedeniyle Avrupa Birliği (AB) tarafından yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. Hayvan ve hayvansal ürünleri izlemek, üretim zincirinde anahtar rol oynayan etmenler arasında yer alır. Bu amaçla, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları(HACCP) analizi, gıda zincirinde üretim süresince risklerin izlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması olanağı sunar. Gıda güvenliğinin yanı sıra hayvan refahı, üretim etkinliği ve ürün kalitesinin de bu konularla olan ilişkisini tanımlamak gerekir. Hayvanların tanımlanması, yetiştirici koşullarında bilinmesine rağmen yüzyıllardır herhangi bir sorgulama yapılmaksızın geleneksel olarak devam ettirilmiştir. Hayvan tanımlama yöntemleri, toplumların ihtiyaçları ve gereksinimlerinin yanı sıra uygulamanın ekonomik olmasıyla da ilişkilidir. İyi bir tanımlama yöntemi, arzu edilen özelliklerin tümünü bir arada bulunduramamakla birlikte işletmenin amacına uygun düzeyde olmalıdır.
Başlıklar AB-Bildiri
E-tarım, Tarımsal Bilişim
Dosya  
 

 

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2015 Zakon Group LLC